Zo blijf je fit met een baby

Zo blijf je fit met een baby

Een baby neemt veel tijd in beslag. Zo houd je minder tijd over om wat voor jezelf te doen zoals je voorheen gewend was. Een van de dingen die er dan vaak bij in schieten of die overgeslagen worden zijn hobby’s en sporten. Toch kun je juist met een baby op leuke manieren actief zijn.

Wandelen met een draagzak

Met een draagzak van bijvoorbeeld Ergobaby, Draag je je baby gemakkelijk met je mee. In een ergonomische draagzak wordt het gewicht goed verdeeld en voelt het als een lange fijne knuffel met je baby. Omdat de baby goed vastzit in de draagzak heb je je handen nog helemaal vrij en heb je dus nog veel bewegingsvrijheid over. Zo kun je lekker een rondje gaan wandelen met je baby. Daarna pak je ook makkelijk even het huishouden mee. Een ideaal item om met je baby te kunnen multitasken.

Thuis trainen mét de baby

Een andere leuke optie is natuurlijk om je baby helemaal te betrekken in je sportactiviteit. Zo kun je de baby optillen tijdens het doen van squats, of voor je uit en boven je uit optillen als arm training. Volg simpelweg een onlinetraining van je eigen sportschool of van YouTube. Dit kan van alles zijn, van cardio of kracht tot yoga, dat maakt eigenlijk niet uit. Leg de baby lekker op een speelmatje naast je terwijl je de rest van de oefeningen doet. Zo zijn jullie gezellig samen bezig en heb je toch een work-out kunnen doen.

Rennen met een hardloopbuggy

De laatste optie vergt wat meer oefening en uitleg. Namelijk hardlopen met een hardloopbuggy. Dit is voor de echte hardloopfans, want er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor je gaat rennen met een buggy. Zo moet je de sluitingen van de buggy natuurlijk goed controleren en is het een slecht idee om de baby mee te nemen net na een voeding. Ook zullen trottoirs vaak te hobbelig zijn, waardoor je dus een rustige weg of een goed onderhouden park moet vinden. Als laatst is dit niet de ideale manier om aan je snelheid te werken en ren je beter in stilte zodat je de baby in de gaten kunt houden. Maar wanneer je al deze zaken onder de knie hebt kun je heerlijk een rondje rennen met je kleintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *