Top 10 tips voor beginnende tennissers

Tennis kan een vermoeiende sport zijn, dus als je een beginner bent, verwacht dan niet te snel te veel van je resultaten. Deze 10 tips voor beginners helpen je echter op de goede weg te komen.


1.Tennisraket

Er zijn veel rackets om uit te kiezen, waarbij de standaard bijzonder goed is, zelfs aan de onderkant van de range Rackets voor beginners en junioren zijn relatief goedkoop, maar koop niet alleen de goedkoopste – kies er een die bij uw lichaam en maat past. Vraag de verkoper om advies. Ga er niet vanuit dat nadat het bespanning is gebroken, het racket onbruikbaar wordt en moet worden weggegooid. Als het goed is, is het misschien de moeite waard om het opnieuw te spannen en de bespanning aan te passen aan uw spel.

2.Oefening


De beste spelers ter wereld zijn jaren bezig geweest om te komen waar ze zijn, beginnend op jonge leeftijd en met de hulp van enkele van de beste coaches. Je kunt de ene week goed spelen en de volgende week slecht, zonder duidelijke reden. Wees niet boos – dit is normaal! Blijf gewoon spelen en je spel zal uiteindelijk lukken.

3.Neem wat lessen

De beste manier om beter te worden, is door een paar lessen te volgen. Dit voorkomt dat je slechte gewoontes ontwikkelt en geeft je de kans om mensen van hetzelfde niveau te ontmoeten. Verken lokale sportcentra en tennisclubs om te zien wat ze te bieden hebben.


4.Opwarmen en afkoelen


Altijd opwarmen en afkoelen voor en na het spelen. Dit omvat het strekken van de armen en benen en licht joggen. Doe hetzelfde aan het einde van het spel, eindigend met rekoefeningen.


5. Blijf op de hoogte

Vergeet niet om veel te drinken, vooral bij warm weer, en u kunt zelfs lichte tussendoortjes nemen. Tijdens een pauze van het spel zie je professionele spelers banaan zien drinken of eten.


6. Een tennisbal raken

Richt de bal op heuphoogte. Het is gemakkelijker om de bal te raken nadat deze is gestuiterd en al naar beneden beweegt dan nadat deze het hoogste punt in de lucht heeft bereikt.


7. Verhoog uw snelheid

Tennissers moeten kunnen reageren op de slagen van de tegenstander door snel over het veld te bewegen. Touwtjespringen kan uw voetenwerk en coördinatie verbeteren.


8. Juiste grip

Er zijn verschillende soorten grip voor verschillende slagen. Neem lessen of praat met een ervaren speler voor advies. Slechte gewoonten in het begin zullen later moeilijker te verwijderen zijn.


9. Verhoog uw uithoudingsvermogen

Het maakt niet uit hoe snel je over de baan beweegt als je maar een paar games conditie hebt. Een goede regelmatige oefening zal helpen. U kunt dit krijgen door simpelweg meer te tennissen of door een tijd te te nemen voor andere sporten.


10. Neem een ​​punt tegelijk

Vergeet wat er eerder is gebeurd, vooral als je het vorige punt bent kwijtgeraakt, en concentreer je op het punt dat je nu speelt. Woede of frustratie helpt je niet om beter te spelen, het kan er vaak toe leiden dat iemand zo boos wordt dat het helemaal niet lukt – dit wordt tilt genoemd, en het is een algemene term die bekend is in veel sporten waar emoties de overhand hebben. koele, rustige en beheerste aanpak werkt het beste.

1 reactie

  1. Een uitstekend overzicht, zelf zijn wij een groot fan van tennis en houden we ervan om regelmatig een gokje te wagen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *