De beste manieren om fit te blijven op vakantie

Telkens wanneer we de grens overgaan, stellen we onszelf de belangrijke vraag: “Hoe ga ik fit blijven tijdens deze vakantie”. Je gevoel zegt waarschijnlijk dat het moeilijk gaat zijn. Bier drinken op het terras en heel de dag lokaal eten proeven is natuurlijk wat bij een vakantie hoort. Een paar uur joggen niet. Maar gelukkig kan reizen en fitness naast elkaar bestaan, en wij hebben een aantal tips om dit te realiseren!

Heb plezier, wees creatief

Golf telt. Tennis telt. Suppen telt zeker ook mee. Alles wat je aan beweging doet op vakantie, kun je noteren in je oefeningenkolom. Als je van tevoren wat onderzoek doet, kun je op verschillende plaatsen fitnessmogelijkheden vinden. Als je ergens bent met directe toegang tot de natuur, doe dan altijd de lokale wandeling. Op een camping op Ibiza? Verken de omgeving. Ben je ergens met een rijke dansgeschiedenis? Neem een les. Er is genoeg keuze!

Wordt niet elke avond dronken

Sleutelwoord: elke avond. Drinken is de favoriete neef van Reizen, dus je mag ze absoluut met elkaar mengen, maar kies gewoon je momenten uit. We raden je sowieso niet aan om elke dag van je vakantie te trainen, dus probeer je grote stapavonden in Ibiza Stad net voor een rustdag te plannen.

Begin met hardlopen

De meeste reizigers, vooral degene die steden bezoeken, willen de eerste dag direct op verkenning. Ze stappen op de lokale sightseeing bus of pakken de lokale metro om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te zien. We houden hiervan, maar we vinden het nog leuker om te doen in een paar hardloopschoenen. Joggen door een stad die je nog nooit eerder heeft gezien is een ontzettend leuke oefening. Je hebt geen tijd om na te denken over pijnlijke benen als je langs straatverkopers en duizend jaar oude kathedralen rent. Verdwalen is een duidelijk risico, maar de weg naar huis vinden is een deel van het plezier. Voor de echte die-hards is hiken – of zelfs een trekking doen – ook een toffe keuze. Het is ons favoriete ding om te doen tijdens de reizen naar Nepal die we regelmatig maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *