Nieuwe sport proberen? Ga darten!

Sinds de jaren 90 is darten een populaire sport in Nederland. Dat komt met name door het succes van Raymond van Barneveld in die tijd en later het succes van Michael van Gerwen.

Maar dat komt niet alleen door het succes, want darten is een erg laagdrempelige sport die door iedereen gespeeld kan worden.Het spel vereist precisie en concentratie en wordt vaak gespeeld in kroegen. Darten is een sport die vooral in Engeland erg populair is en waar jaarlijks grote toernooien worden georganiseerd, zoals het WK in Londen.

Heb jij ook plannen om te gaan darten? Dan vertellen wij je in deze blog wat je daar precies voor nodig hebt. Succes!

Wat heb je nodig om te darten?

Wil je gaan darten? Dan heb je verschillende materialen nodig. Denk aan dartbord, dartpijlen, flights en shafts. Bij Darthoek kun je terecht voor al deze dartspullen. Een dartbord is gemaakt van sisal, een vezelachtige plant, en heeft een diameter van 45 centimeter. Op het bord vind je 20 vlakken. Ieder vlak staat voor een bepaalde score.. De scores lopen van 1 tot en met 20 en er zijn ook verschillende andere segmenten, zoals de bullseye, die het meest waardevol is. 

Dartspelers

Er zijn veel bekende dartspelers over de hele wereld, maar de meest bekende komen toch uit Engeland. Phil Taylor is bijvoorbeeld een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis van het darten. Hij heeft 16 wereldtitels gewonnen en wordt vaak beschouwd als de beste speler aller tijden. Andere bekende spelers zijn Michael van Gerwen, Gary Anderson en Raymond van Barneveld. Van deze spelers zijn er allemaal dartpijlen te koop. Als je een setje dartpijlen van deze spelers koopt, dan weet je zeker dat je goede pijlen in huis hebt.

Zelf darten

Lijkt het je leuk om te gaan darten? Koop dan een dartbord en een set pijlen. Even het dartbord ophangen, uitmeten waar je precies moet gaan staan en je kunt al aan de slag.

Darten is een leuke en uitdagende sport die veel oefening en precisie vereist. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, het is belangrijk om de juiste uitrusting te kiezen en veel te oefenen om je spel te verbeteren. Met de juiste techniek en inzet kun je misschien wel een van de bekende dartspelers worden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *