Hockey is een zeer kwetsbare sport voor een speler. Er is veel contact met de tegenstander en de stick, en er komt veel techniek bij kijken. Hierdoor worden veel omslagen en kleine bewegingen gemaakt.
Een van de meest voorkomende blessures is een knieblessure. Te veel draaien, wat druk uitoefent op het kniegewricht, en dan kleine scheurtjes in de kniebanden kan veroorzaken. Kleine scheurtjes breken de voorste kruisband of de interne knieband. Je kunt deze blessure voorkomen door krachttraining te doen om je knieën sterk te houden. Ook is het belangrijk om goede hockeyschoenen te dragen. Ze kunnen zorgen voor meer stabiliteit en schokabsorptie. Als u gevoelige knieën heeft, kunt u ook een knieband dragen. Doe dit alleen als je echt lijdt tijdens het spelen, anders maak je je spieren “lui” en riskeer je blessures.
Rugblessures komen ook veel voor bij hockeyspelers. De romp draait veel, wat rugpijn kan veroorzaken. Dit zijn vaak milde klachten die zo snel mogelijk verholpen kunnen worden. Door veel buikspieroefeningen te doen, heb je minder kans op rugpijn.
Hockey is een behoorlijk intense sport. Vaak moet je van een plek wegsprinten, waardoor je spieren ineens zwaar worden belast. Vaak is dit geen probleem, maar soms is de klap op het lichaam te sterk. Je voelt het vaak in je lies of hamstring. Meestal gaat de pijn snel weg of duurt dit maximaal enkele dagen. Als je langere tijd last hebt van je lies of hamstrings, is het raadzaam om naar een specialist te gaan.
Ten slotte komt achillespeesblessure veel voor. De pees is overbelast, waardoor het weefsel kwalitatief wordt vernietigd. Als dit het gevolg is van een slag met een stick, dan hebben we het over acute overbelasting, en noemen we klachten na training of wedstrijd langdurige overbelasting.
Ga nooit te lang rondlopen met blessures, want vaak wordt de ontsteking alleen maar erger. Het kan nooit kwaad om een fysiotherapeut te bezoeken.
prachtige evenals indrukwekkende blog. Ik echt wil u bedanken voor ons het
aanbieden van betere informatie.