Uitrusting die je moet meenemen bij het bergbeklimmen

Een berg beklimmen is een geweldige ervaring. Je kunt dingen zien die je nog nooit eerder hebt gezien en genieten van de eenzaamheid en rust van de natuur in zijn puurste vorm. Voordat je aan je reis begint, moet je ervoor zorgen dat je erop voorbereid bent.

Slackline

Een slackline is een extreem lange en stevige lijn dat tussen twee ankerpunten wordt gespannen. Je kunt er overheen lopen of springen. Er zijn ook veel andere manieren om het te gebruiken. Slacklines zijn geweldig voor het verbeteren van de balans en kernkracht, maar ook voor het werken aan je mentale focus. Om een ​​slackline op te zetten, heb je twee bomen nodig van ongeveer 3 tot 4 meter uit elkaar die sterk genoeg zijn om de lijn vast te houden. Je hebt ook een uiteinde van het weefsel nodig dat aan elke boom is bevestigd, zodat ze naar elkaar toe gericht zijn als je ze van bovenaf bekijkt. Bind vervolgens knopen aan beide uiteinden van de lijn op ongeveer 3 meter uit elkaar.

Crashpad

Een crashpad is een pad van foam met een nylon hoes. Het wordt gebruikt om een ​​klimmer te beschermen tegen vallende rotsen, ijs of sneeuw. Dit type apparatuur kan letsel voorkomen. Crashpads worden gebruikt bij boulderen en sportklimmen, maar niet bij hoog alpine klimmen omdat op grote hoogte de val gevaarlijker is dan de landing en er niet veel rotsen zijn om op te landen. Crashpads worden ook vaak gebruikt bij ijsklimmen omdat ze klimmers in staat stellen er veilig op te landen als ze uit hun ruimen glippen als gevolg van bevroren omstandigheden of een slechte techniek.

Lawinepieper

Een lawinepieper, ook wel baken of reddings zendontvanger genoemd, is een apparaat dat je bij je moet dragen als je gaat wandelen of klimmen in gebieden waar lawines mogelijk zijn. Ze zenden 60 seconden lang een hoorbare toon uit als ze begraven worden. Het geluid stelt zoekers in staat om personen te lokaliseren die onder de sneeuw zijn begraven nadat een lawine heeft plaatsgevonden.

Klimhelm

Een goede helm is het belangrijkste onderdeel van je veiligheidsuitrusting. Het beschermt je hoofd, oren en nek tegen vallende stenen, ijs en ander vuil. Het is ook een goed idee om er een mee te nemen, omdat het kan beschermen tegen een zonnesteek en zonnebrand en tegen harde voorwerpen kan vallen tijdens het beklimmen van bergen bij hoge temperaturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *