4 extreme sporten in 2022 die jouw mannelijkheid bepalen 

Er zijn veel verschillende soorten sporten, waaronder ook veel extreme sporten. Extreme sporten zijn niet voor iedereen weggelegd. Of je nu een man of een vrouw bent, een extreme sport is soms erg zwaar en wordt soms onderschat. Toch zijn er een paar extreme sporten in 2022 die jouw mannelijkheid of wilskracht bepalen. 

Wat zijn extreme sporten?

Een disclaimer: als het niet lukt deze sporten te beoefenen, wil dat niet zeggen dat jij niet mannelijk bent. Daarnaast is het ook mogelijk dat vrouwen of anderen deze sporten beoefenen.   

Extreme sporten zijn sporten waar (groot) gevaar aan verbonden is. Denk aan sporten als skydiven, raften of kitesurfen. Ook zijn er veel extreme wintersporten. Over het algemeen zijn dit sporten die door mannen worden uitgeoefend. Deze sporten zorgen namelijk ook voor een extreme mannelijkheid tijdens het beoefenen van deze sporten. Welke extreme sporten in 2022 zijn er allemaal?

1.Raften 

Houd je van avontuur op het water? Dan is raften een hele goede oplossing voor jou. Tijdens raften ga je met een rubbervlot wilde rivieren op. Deze sport beoefen je het beste in landen als Noorwegen en Zweden, maar ook in België is het goed mogelijk om te raften. Tijdens deze sport bewijs jij goed dat je van avontuur houdt en laat je je mannelijkheid zien. 

2.Mountain bike 

Een extreme sport die ten alle tijden leuk is om te doen, is mountain biken. Deze sport daagt jou uit op de fiets en zit vol avontuur. Fiets naar heuvelachtige gebieden in het bos in Nederland om te mountainbiken of neem je fiets mee naar het bergachtige gebieden in het buitenland. Zorg wel voor een goede voorbereiding en oefen met de fiets op vlakke gebieden.

3.Cliff jumping 

Je bent vast wel eens op vakantie geweest op een plek waar veel kliffen zijn. Van een klif afspringen is soms best gevaarlijk. Je moet goed weten wat er in het water onder de klif ligt voor je erin springt. Ook heb je de juiste technieken nodig om te springen. Deze technieken leer je tijdens indoor cliff jumping in een zwembad. 

4.Wingsuit flying 

Ben je op zoek naar een super extreme sport? Kies dan voor wingsuit flying. Tijdens deze sport voel je je net een vogel. Eerst vlieg je een stuk met een vliegtuig mee en vervolgens spring je hieruit. Door middel van je wingsuit stuur je waar je heen gaat. 

Zoals je ziet zijn er een aantal extreme sporten die we veel terugzien in 2022. Welke van deze sporten durf jij aan? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *