Hoe verbeter je jouw hardloopprestaties?

Hardlopen is voor veel mensen de geliefde methode om fit te blijven. Wanneer je daar meer mee aan de slag gaat, dan word je waarschijnlijk ook steeds fanatieker. Daarom is het goed om ook eens te bekijken wat je kan doen om je hardloopprestaties nog verder te verbeteren. Aan de hand daarvan kan je dan misschien wel je snelste tijd ooit lopen. Neem de volgende tips eens door en doe er je voordeel mee wanneer je zelf weer gaat lopen.

Mis geen training

Wanneer je je prestaties als hardloper wilt verbeteren, dan zal je in de eerste plaats je training moeten verbeteren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je trainingen serieus gaat nemen. In de winter als het regent train je bijvoorbeeld binnen. Dat kan je doen door de beste loopband uit te zoeken en aan te schaffen. Zo hoeft het niet uit te maken of het regent of sneeuwt. Je kan altijd toch gewoon de kilometers maken die nodig zijn.

Bovendien is het ook nog eens mogelijk om allerlei specifieke trainingsmethoden uitproberen. Dat is namelijk het voordeel van de loopband. Daarmee kan je situaties simuleren die je in het echte leven niet kan. Een bepaalde route lopen zoals die in een wedstrijd is bijvoorbeeld. Dit kan je veel opleveren.

Houd je voortgang bij

Als je beter wilt worden, dan moet je dus wel ook weten hoe je het doet. Dat kan je doen door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar het beste hardloophorloge. Het is wel heel fijn om te zien hoe hard je loopt, maar ook hoe het gaat met je lichaamsfuncties. Wanneer je dit allemaal goed in beeld hebt, dan kan je je daar ook aan vasthouden. Op die manier zorg je dat je snel stappen zet en merk je al direct dat je een stuk beter wordt.

Verdiep je in supplementen

Dat je je voeding op orde hebt is niet meer dan logisch. Dat je echter nog veel meer kan bereiken door aan de slag te gaan met supplementen. Het is wel heel goed mogelijk om heel gericht aan de slag te gaan om je zwakke punten te verbeteren, Dat kan dus betekenen dat je net wat fitter wordt. Waardoor je dus ook beter zal gaan presteren. Het is wel slim om eens bij een specialist na te vragen wat voor jou zou kunnen werken en wat niet. Dit maakt een groot verschil.

Verander je strategie

Het kan ook helpen om je strategie te veranderen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een andere vorm van trainen uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan het proberen van zone 2 training. Dit is een manier waar de laatste tijd veel goede dingen over gezegd worden. Dat neemt niet weg dat er ook nog heel veel andere opties zijn om voor te gaan. Het is slim om zo nu en dan eens iets anders te proberen. Doe dit ook weer niet te vaak, want dan kan het juist tegen je gaan werken. Vind je iets wat goed werkt, houd dit dan langer vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *