Thuissporten moet voor iedereen toegankelijk zijn

Fit en gezond blijven is voor iedereen belangrijk. Het zorgt ervoor dat je vitaler door het leven gaat en jezelf gelukkig en fris voelt. Sportscholen of sportverenigingen zijn niet altijd geopend en wanneer ze wel geopend zijn is het er vaak erg druk. Heb je geen zin meer om 20 minuten te wachten voor je op de loopband kan? Of is jouw favoriete halterstang altijd in gebruik wanneer je de fitnessschool binnenloopt? Dat is vanaf nu verleden tijd. In deze blog lees je de handigste tips over betaalbare sportactiviteiten die je gewoon vanuit thuis kunt uitvoeren.

De best betaalbare fitness apparaten voor thuis

Bij fitness gaat het in tegenstelling tot krachttraining niet alleen om de opbouw van spiermassa. Juist het uithoudingsvermogen en jouw conditie train en onderhoud je door cardio en fitnessoefeningen te doen. Kijk even bij Vikingchoice voor de meest voordelige elektrische loopbanden, mechanische en magnetische hometrainers. Maar ook voor spinning en jumping fitness ben je daar op de juiste plek.

De best betaalbare krachttraining apparaten voor thuis

Bij krachttraining voer je bepaalde oefeningen uit, die als doel hebben om een bepaalde spier, of een bepaalde spiergroep intensief te trainen. Groei en het kweken van spiermassa is het belangrijkste doel. Je zou hiervoor losse halterstangen, halterschijven en een halterbank kunnen aanschaffen. Hiermee streep je al 90% van alle oefeningen af. Enige nadeel is dat je zoveel losse stangen en schijven door het huis hebt liggen. Heb jij bijvoorbeeld de ruimte voor een sportkamer, of heb je een grote schuur? Dan kun je beter overwegen om een compleet krachtstation aan te schaffen. Hiermee kun je alle denkbare oefeningen uitvoeren, allemaal vanaf een apparaat.

Actief en in beweging blijven met het hele gezin doe je zo

Het beste wat je kan doen om op een speelvolle manier actief te blijven met het hele gezin is een zwembad kopen. Grote opzetzwembaden kun je tegenwoordig tegen scherpe prijzen kopen tot wel diameters van 550 cm. Compleet met pomp, grondzeil en afdekking zodat jij er bijna geen omkijken meer naar hebt. Het enige wat je zelf nog moet doen is het zwembad opbouwen en de waterkraan openzetten. Zwemmen is geschikt voor alle leeftijden! Bij jonge kinderen is natuurlijk toezicht van een volwassene nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *