Fietsuitrusting die je moet hebben

Er zijn verschillende variëteiten om uit te kiezen als het gaat om fietskleding voor heren. Een daarvan zijn basislagen. Een basislaag wordt tussen je huid en je jersey geplaatst en vervult een verrassend aantal taken voor wat in feite een high-tech vest is. Om te beginnen helpt het zweet weg te voeren van je huid naar je shirt. Een zeer lichte basislaag kan je dus helpen om het comfortabel te houden, zelfs bij warm weer. Als de temperatuur daalt, houdt een dikkere basislaag je warm. Ondershirts van wol zijn populair als het koud is. Sommige onderlagen hebben een laag winddichte stof ingebouwd, wat een voordeel kan zijn als het erg koud is. Interessant is dat onderlagen ook een ander, minder voor de hand liggend nut hebben. Als je met een onderlaag van de fiets valt, beschadig je de trui in plaats van je huid.

Schoenen

Stijve zolen van Fashion for cycling zijn het belangrijkste kenmerk van fietsschoenen, meestal met bevestigingspunten voor schoenplaatjes die in speciale pedalen kunnen worden geklemd. Ze passen goed en worden op hun plaats gehouden met klittenband of ratelbanden of soms met ouderwetse veters. Schoenen in race-stijl hebben een schoenplaatje dat boven de zool uitsteekt en zijn dus onhandig om in te lopen. Schoenen met verzonken schoenplaatjes, oorspronkelijk ontwikkeld voor mountainbiken, zijn gemakkelijker om in te lopen. Hierdoor zijn ze ideaal voor woon-werkverkeer, toertochten en meer casual rijden.

Leggins en broeken

Als de temperatuur daalt, wil je meer van je lichaam bedekken. Fiets leggings reiken tot aan je enkels en zijn meestal van dikker materiaal gemaakt om je warm te houden. Net als korte broeken zijn ze verkrijgbaar met en zonder slabbetje en ook met en zonder zeem. Je draagt een niet-gevoerde legging over een lycra short, zodat je hem tussen twee wasbeurten door meer dan één keer kunt gebruiken. Een andere optie voor beenmode is een fietsbroek of spijkerbroek. Deze zijn meestal gemaakt van stof met een beetje stretch zodat je er gemakkelijk in kunt trappen en ze hebben kenmerken zoals reflecterende patches aan de binnenkant van de manchetten die zichtbaar zijn als je ze omslaat. Hierdoor zijn ze zeer ideaal voor op de fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *