Samen op de fiets

Samen op de fiets

Samen fietsen met het hele gezin heeft een hoop voordelen voor het hele gezin. We delen deze voordelen graag met jullie en hopen dat jullie na het lezen van deze blog de fietsen uit de schuur trekken, een fietsstoeltje aan de fiets monteren en er lekker op uit trekken met z’n allen.

Het is gezond

Fietsen lijkt zo simpel, maar het blijft toch echt een sport. Je bent lekker in beweging op een laagdrempelige manier. Het is goed voor je beenspieren, je conditie en je balans. Vooral voor de kleinste die pas net leren fietsen is deze balans ook erg belangrijk om te ontwikkelen. Daarnaast ben je lekker in de buitenlucht en een beetje frisse lucht doet de mens altijd goed.

Het is heel leuk en gezellig

Veel dingen zijn gezond om te doen, dat is niet altijd genoeg overtuiging om over te gaan tot actie. Gelukkig is samen fietsen ook heel leuk en gezellig. Zoek een leuke route uit en ontdek mooie plekjes in je eigen omgeving. Leuke fietsroutes vind je makkelijk via verschillende apps zoals die van route.nl. De routes zijn enorm leuk en simpel om te volgen. Een andere optie is om in de Facebook-groep in de buurt te vragen naar leuke plekjes in de buurt. Zo ontdek je misschien nog nieuwe plekken. Je kunt natuurlijk ook zelf een route bedenken, fiets bijvoorbeeld langs de kinderboerderij en wat weilanden en probeer zoveel mogelijk verschillende dieren te spotten met het hele gezin. Je kunt natuurlijk ook op de fiets naar een ander leuk uitje gaan. Je kunt zoveel leuke dingen bedenken om te doen op de fiets. Een hartstikke leuk en goedkoop uitje voor het hele gezin.

Het is goed voor de ontwikkeling van je kind

Rondfietsen is ook hartstikke goed voor de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht van je kind. Door veel door de buurt rond te fietsen (of te wandelen), ziet je kind meer van de omgeving en kan hij of zij een mentale kaart maken van de omgeving. Dat is natuurlijk enorm handig om te zorgen dat ze later niet snel verdwalen en een goed richtingsgevoel ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *