Wil je personal trainer worden? Volg een opleiding!

Je hoeft om personal trainer te worden niet meer het wiel zelf uit te vinden. Dat komt doordat er verschillende cursussen en opleidingen zijn die worden aangeboden. In deze blog vertellen we hoe je je kosteloos deze personal trainer opleidingen kan volgen. 

Stap budget
Het stap budget is een geldpotje vanuit de overheid waarmee burgers een nieuwe weg inslaan. Met andere woorden: de overheid vergoed voor 1000 euro de kosten voor je nieuwe opleiding. Hiervoor kun je een aanvraag indienen voor een periode om vervolgens deze kans te verzilveren. Je moet echter wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en er is een beperkte begroting in iedere periode. Let daarom op de volgende punten. 

Belangrijk om te onthouden
Voor deelname aan een stap budget gelden er twee eisen: je hebt een volwassenenleeftijd, je krijgt nog geen AOW-uitkering en je gaat beginnen met je opleiding na de aanmelding. Dit laatste is relevant omdat er maar 16.000 plekken zijn per periode. Mocht je toch besluiten na de voorafgaande procedure: ik wil het niet meer, blijft je toewijzing bestaan en moeten de mensen die net mis grepen wachten op het aankomende tijdvak. Wees daarom voorbereid om op het juiste moment een verzoek in te dienen, hiermee vergroot je je mogelijkheden op een geslaagde carrièreswitch.

Meld je aan bij fitvak opleidingen
Fitvak opleidingen staat voor autoriteit op het gebied van fitnesscursussen. Dat houdt in dat de docenten je kennis vergroten op ieder aspect van je toekomstig beroep als personal trainer, denk hierbij aan afvallen, een eigen bedrijf starten, voedingsschema’s opstellen en omgaan met stress. Met opleidingen als Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B leer jij alle basiskennis die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Ook krijg je coaching in het begeleiden van mensen 1 op 1 en in grotere groepen. 

Daarnaast helpen de instituten je ook bij het aanvragen van een stap budget, zo wordt de kans groter dat je binnenkort lessen bijwoont om vervolgens mensen te ondersteunen op persoonlijk vlak. Aangezien de medewerkers verschillende verzoekschriften per jaar succesvol afhandelen. Ook hier geldt dat er een limiet aan zit en dat het niet betekent dat je altijd een stap budget krijgt doormiddel van de medewerkers. 

De thuisstudie is de beste reden om te beginnen
De lange reizen naar een schoolgebouw om relevante kennis op te doen, is verleden tijd. Want je beschikt over de optie om een thuisstudie uit te zoeken die aansluit op je interesses, hierdoor ben je meer succesvoller in het werkveld. Zo werk je langzaam toe naar het moment dat je je diploma ontvangt, afscheid neemt van je huidige baan en jezelf een personal trainer mag noemen die bovendien op de hoogte is van de hedendaagse trends. De meeste aanbieders van pt opleidingen bieden je de optie om thuis te studeren of om klassikaal lessen te volgen. Over het algemeen zijn de thuislessen een stuk goedkoper. Dus bezoek de verschillende websites met fitvak opleidingen waardoor jij start met een ander beroep.

 
Let daarnaast op de deadlines waarop een einddatum prijkt om gebruik te maken van een stap budget. Daardoor hoor je snel een positief antwoord op je inschrijving en begint het studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *