Wat zijn de beste fitness banden?

Fitness banden zijn een eenvoudig alternatief op krachttraining zoals je dat in de sportschool gewend bent. Deze banden zijn bovendien ontzettend veelzijdig te gebruiken. Maak ze ergens aan vast of hou ze zelf tegen voor extra weerstand. De fitness banden zijn over het algemeen gemaakt van latex rubber en soms van een elastische stof.  Ben je op zoek naar fitness banden maar vind je het moeilijk om een keuze te maken? Hieronder leggen we de verschillen tussen alle fitness weerstandsbanden kort uit.

Welke fitness band is geschikt voor wie?

Er zijn tegenwoordig oneindig veel verschillende soorten fitness banden te koop en daardoor is het misschien lastig om een keuze te maken. Welke fitness band het beste geschikt is voor jou, hangt helemaal af van je doel.

Booty band

Ben je op zoek naar een band om je billen mee te trainen? Ga dan voor een booty band. Deze zijn vaak van wat dikker materiaal en hebben ook een dikke elastiek. Voor pull ups is een langere fitness band meer geschikt. Ben je aan het revalideren, kies dan voor de fitness band op rol of een fitness elastiek met handvat.

Fitness elastiek

Bij een fitness elastiek heb je de keuze uit licht, medium en zwaar. Ze zijn dan ook vaak te koop als een set. Je gebruikt deze fitness banden vooral om lichaamstrainingen zwaarder te maken, door ze tijdens je oefening te gebruiken. Je kunt ze ook gebruiken om je schouder mee te stretchen en sterker te maken tijdens een revalidatie. Er bestaan oneindig veel oefeningen die je met een fitness elastiek kan doen. Hierdoor kun je vrijwel elke spiergroep aanpakken.

Fitness elastiek pro

De fitness elastiek pro wordt veel bij interval en crosstrainingen gebruikt. Hierbij wordt het fitness elastiek vooral als hulpmiddel gebruikt bij het optrekken aan bijvoorbeeld een stang. Om die reden zijn deze banden vrij stug en zwaar. Ook met deze fitness banden zijn alle spiergroepen aan te pakken.

Fitness banden set

Kortom, wil je graag overal kunnen trainen, schaf dan zeker een set fitness banden aan. Met een set haal je vaak 3 of 4 banden in huis met allemaal een eigen weerstand. Elke band is geschikt voor diverse oefeningen voor onder andere de billen, benen en armen. Wil je graag inspiratie opdoen voor oefeningen? Dan zijn er online tal van oefeningen te vinden. Dus voortaan doe jij je jouw exercise gewoon vanuit huis of waar je maar wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *