Sport en gezondheid

Waarschijnlijk kunnen heel veel mensen zich wel vinden in de zin: ‘’we zitten te veel en bewegen te weinig’’. En waarschijnlijk denk je ook bij jezelf dat je ook meer moet bewegen. Sport is namelijk goed voor de gezondheid, niet alleen fysiek, maar ook lichamelijk uiteraard. En tegelijkertijd draagt sport ook bij aan een fitte en vitale samenleving, waardoor de gezondheidszorg minder belast zal worden. En zeker met het oog op toenemende vergrijzing in Nederland is dat niet onbelangrijk, dus kom van die bank af en ga lekker bewegen! De sportschool is daar ideaal voor.

Goed voor het lichaam

Sport en beweging draagt bij aan de gezondheid van de mens, dat is namelijk ook gebleken uit tal van onderzoeken. Sport zorgt namelijk voor een betere conditie, meer spierkracht, een gezonde levensstijl, een goede nachtrust en minder hoge medische consumptie. Het is gebleken dat sporten en bewegen gezond is, maar dat is ook gewoon zo. Sporten verkleint namelijk het risico op een groot aantal aandoeningen als hart- en vaatziekten, obesitas en beroertes. Weet je niet zo goed waar je heen moet om te bewegen,

En personen die regelmatig hebben ook nog eens een lager risico van 30 procent om vroegtijdig te overlijden. Sporten kan ook nog eens de gezondheidstoestand verbeteren van mensen met een chronische aandoening.

Goed voor de geest

Naast dat sporten en bewegen goed is voor het lichaam, is het ook nog eens goed voor de geest. Dat komt simpelweg omdat je je meestal na afloop van het sporten altijd lekkerder voelt dan daarvoor en dat is echt zo. Voldoende fysieke activiteiten gaat depressies tegen, vertraagt de ontwikkeling van dementie en vermindert het aantal psychische klachten. En tegelijkertijd kan sporten ook nog eens leiden tot meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en (sociale)vaardigheden.

Nu moet je gewoon haast wel overtuigd zijn dat sporten of gewoon even bewegen op een dag gewoon gezond voor je is, wel lichamelijk dan mentaal. Ben je nu zo overtuigd dat je wilt beginnen met sporten, kijk dan zeker eens online naar goede sportschool. Dus kom van die bank af, doe je sportkleren aan en op naar een gezonde levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *