Hoe “Barney” kan terugkeren naar het WK: “We zullen zeker van hem horen, hij is beter dan verwacht

Raymond van Barneveld zegt dat hij niet kan wachten om weer te darten tegen Michael van Gerwen, Peter Wright en Gervin Price. Bij voorkeur op het WK, want het hoogste podium halen is dit jaar nu een groot doel voor de vijfvoudig wereldkampioen. Maar hoe komt een 53-jarige man daar weer?

Dat Raymond van Barneveld met zijn rentree weer op de PDC Pro Tour staat, is niet automatisch voldoende om aan het eind van het jaar mee te doen aan het WK. Aangezien hij bezig is met zijn terugkeer vanaf oktober, zal hij ook zijn plek op de deelnemerslijst moeten verdienen. Vanaf het begin.

Barney zal volgende week zijn langverwachte rentree als prof maken in het kampioenschap van de beste vier spelers in Bolton. Over een week doet hij mee aan de British Open. Hij zou meteen een hoop prijzengeld kunnen verdienen in Engeland, en dat is – een promotie – een manier om zich te kwalificeren voor het WK.

Simpel gezegd, de 64 beste darters van 2021 halen de wereldwijde finale. De eerste 32 darts die zijn bekroond met de Order of Merit zullen zeker strijden na de Finale van de Players Championships. Ze gaan meteen naar de tweede ronde. De 32 beste Pro Tour-deelnemers die zich nog niet hebben gekwalificeerd via de Order of Merit, zullen in de eerste ronde van de Wereldbeker strijden tegen 32 internationaal gekwalificeerde deelnemers.


Van Barneveld moet dus de top 64 halen, en – wees niet ongerust – Hij heeft 25 tot 30 toernooien hebben de kans om dat te doen. Niels Sonneveld weet ook dat er veel concurrentie is met 127 tourkaarthouders. Samen met Van Barneveld en Geert Nentjes is hij een van de Nederlanders die deze week het toegangsbewijs voor de European Q School in Niedernhausen won.

“Mijn doel voor dit jaar is om via de ranking naar het WK te komen”, zegt Sonneveld, die het levende bewijs is dat er ook een achterdeur is. Hij ging vorig jaar naar het WK omdat hij op het laatste moment de internationale kwalificatiewedstrijd won. Hij zegt dat het net als de “Q-school” is – het is een nerveuze oefening.

Dit is de route die Van Barneveld wil vermijden. De vijfvoudig wereldkampioen noemde woensdag Glen Darrant als voorbeeld. Net als Van Barneveld, de voormalig BDO Wereldkampioen die zijn carrière vleugels gaf na ontvangst van de kaart begin 2019. Hij speelde zich rechtstreeks in de vrije toernooien en bereikte in hetzelfde jaar de halve finales van de World Matchplay. In 2020 werd hij zelfs een verrassende Premier League-winnaar.

Raymond van Barneveld hoopt binnenkort weer te kunnen concurreren met Michael van Gerwen.
Dus alles kan snel gaan. Zonneveld heeft hoge verwachtingen van zijn ervaren landgenoot. “We zullen nog steeds bijzondere dingen van Raymond zien, hij is zelfs beter dan verwacht. Niet alleen qua spel, maar ook hoe hij erin zit “.

“Ik heb veel met hem gesproken in Duitsland . Hij kwam positief en doelgericht over. Hij had nooit een dag winst en verloor daarom ook een paar games, maar hij pakte het goed aan. De druk op zijn schouders was ongelooflijk hoog, hij pakte na een jaar nog steeds de tourkaart, niets bijzonders. “

Nu is het aan Van Barneveld wanneer ze hem weer kunnen zien, want op dit punt zal de vijfvoudig wereldkampioen moeten strijden , vooral via vrije toernooien zoals volgende week in Bolton; Dan is de kans weer groot dat we hem zien in het WK aan het eind van het jaar in het hopelijk dan overvolle Alexandra Palace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *