Fietsen in de winter

Het is binnenkort tijd om wat warms aan te trekken! Vanaf oktober merken we al wat meer van het weer en zul je weer een lekkere winter trui willen aantrekken. Lekker binnen zitten met warme chocomel en film kijken met het hele gezin. Je zal dan nog wel buiten komen om je boodschappen te doen, maar dan is het handig om de auto te pakken in plaats van je fiets. In de winter is er ook kans op gladheid en dus zul je goed moeten uitkijken wanneer je de fiets gaat gebruiken. Fietsers of wielrenners krijgen hierdoor jaarlijks ongelukken. 

Problemen in de kou 

Tijdens het fietsen is het uitglijden niet het enige probleem dat in de winter voorkomt. De kou zorgt ervoor dat je sneller ziek wordt. Tegenwoordig willen mensen er goed uitzien en zo dus hun jassen open houden tijdens het fietsen om de kledingstijl te laten zien. Dit is niet erg slim aangezien het koud is zul je eerder kou vatten en sneller ziek worden dan de meesten.  

Houd het dicht.  

Wielrenners zullen zich moeten voorbereiden op de winter met hun fietskledij. Handschoenen zullen erg goed helpen gepaard met een sjaal om de keel en nek goed warm te houden. Vergeet niet onder wielrenners pak een extra thermoshirt te dragen. Deze kan je halen bij Fashion For Cycling.

Let op 

Vallen kan een erge letsen achterlaten wanneer je niet voorzichtig bent op de fiets. Daarom is het dragen van handschoenen handig om ook je hand te beschermen. Zodra je valt is het beter om op je armen te vallen dan je hoofd, hiermee kun je de val breken waardoor het ongeluk minder ernstig wordt. De kans op dood of hersenletsel verkleind. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *