Een yoga- en meditatieroutine starten

Yoga en meditatie zijn een van de beste manieren om aan je dagelijkse dosis lichaamsbeweging en mindfulness te komen. De voordelen van yoga zijn eindeloos. Is yoga nieuw voor je? Heb geen tijd voor een volledige les? Dat maakt niet uit! Hier volgen enkele tips om thuis aan de slag te gaan.

Beginnen met meditatie

Mediteren is een geweldige manier om in contact te komen met je innerlijke zelf en om meer te leren over wie je bent en wat je voelt. Het is ook een uitstekende manier om stress te verminderen, de focus te vergroten en je immuunsysteem te verbeteren. Yoga is een vorm van mediatie, dus verdiep je hierin!

Pak een matje!

Een goede yogamat kan het verschil maken tussen een goede en een uitstekende oefening. Het matje moet je knieën dempen terwijl je knielt en ondersteuning bieden terwijl je op één been staat of balanceert. Het moet ook gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat het na een paar keer gebruiken niet vies wordt. Ga gewoon op zoek naar kwalitatieve yogamatten en je kunt meteen aan de slag!

Kies een geschikte tijd

Zoek een goed moment om yoga te doen. Doe dit niet tijdens werkuren. Je wordt dan afgeleid door andere dingen om je heen (zoals collega’s die vragen stellen). Probeer in plaats daarvan ’s avonds of juist in de ochtend wat tijd vrij te maken. Op deze manier kun je je concentreren op jezelf en op je oefeningen.

Onthoud: adem!

Bij yoga draait alles om beweging en het beheersen van je adem. Je kunt eerst een aantal yogalessen volgen voordat je het in je eentje gaat doen. Een aantal Youtube video’s bekijken kan ook een goed idee zijn. Adem diep vanuit je buik totdat je ademhaling stabiel en regelmatig wordt (ongeveer 5 minuten). Als er gedurende deze tijd gedachten in je opkomen, erken ze dan en laat ze gaan zonder oordeel of schuldgevoel. Dit maakt deel uit van het proces. Begin langzaam en merk op hoe je lichaam reageert.

Een aantal tips om aan de slag te gaan

Zoek een rustige ruimte waar je 20-30 minuten comfortabel kunt zitten zonder afleiding of onderbrekingen. Kies een focuswoord of -zin waarmee je je geest op het huidige moment kunt concentreren (bijvoorbeeld “loslaten”). Dit kan van alles zijn, van een gebed tot een bevestiging als “Ik ben kalm” of “Ik heb vrede.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *