7 tips om veilig door de regen te wielrennen

Op zoek naar tips om fietsen in de regen comfortabeler te maken? Want als Nederlander kom je tijdens het fietsen regelmatig regen tegen. Velen stappen liever niet op de racefiets als het met bakken uit de lucht komt vallen. Heb je je weerapp ooit verkeerd ingeschat? En dat je tijdens de reis ineens verrast wordt door een flinke regenbui? Je bent zeker niet de enige! Maar wist je dat fietsen in de regen toch nog te doen is? Lees dan deze blog voor 8 tips om fietsen in de regen zo comfortabel mogelijk te maken.

TIP 1. Niet te hard remmen

Hard remmen in een bocht kan gevaarlijk zijn bij regenachtig weer. Het is beter om voor een bocht te remmen dan om de hoek. Als je tijd hebt, probeer de fiets dan zo lang mogelijk uit te rollen. Als u in een groep reist, kunnen onverwachte bewegingen een gedoe zijn.

TIP 2. Blijf rechtop zitten in de bochten en niet hangen

Toch racen? Ga dan alsjeblieft niet te laag in bochten. Je wielen hebben meer grip als je rechtop op de fiets zit. Probeer ook om een ​​soepele beweging te beheersen. Dit zal uw tractie verbeteren. En probeer witte strepen zoveel mogelijk te vermijden!

TIP 3. Draag pet en fietsbril

Ben jij ook zo geïrriteerd als er water van je voorhoofd in je ogen stroomt? Het is vooral irriterend als je gel of wax in je haar hebt. En u wilt natuurlijk uw handen niet van het stuur halen op een nat wegdek. De pet zal dus geen overbodige luxe zijn. Dit zal niet alleen de meeste regen afstoten, maar zal ook de meeste regen van bovenaf stoppen. De bril is ideaal als aanvulling op een fietshelm. Hierdoor komt de spray die van voren komt niet in je ogen!

TIP 4: Probeer regenplassen te vermijden

Dit is het gebruikelijke advies van een weervoorspeller. Maar op een racefiets moet je oppassen dat je niet door diepe plassen op het wegdek rijdt. Ten eerste omdat u niet weet wat zich op de bodem van de plas zich bevindt, en ten tweede omdat u aquaplaning wilt voorkomen. Wanneer zich een laag water vormt tussen de band en het wegdek, wordt uw fiets onstabiel. En als je een goede plas aankunt, houd dan je koers recht vooruit.

TIP 5. Reinigen van ketting na regenbui

Vaak blijft er na het passeren van de regen veel vuil op uw ketting achter. De levensduur van de ketting wordt aanzienlijk verkort als je dit vuil na het fietsen niet verwijdert. Controleer ook uw banden om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van vuil. Vuil dat aan uw band blijft kleven, verhoogt de kans op een lekke band tijdens uw volgende rit.

TIP 6. Gebruik overschoenen tijdens het fietsen.

Wat is er vervelender dan natte voeten tijdens het fietsen? Zoals veel mensen weten, kunnen uw voeten zich opfrissen als u een beetje moet trappen. Ook is het nooit een overbodige luxe om waterafstotende overschoenen te gebruiken.

TIP 7: Lagere bandenspanning voor meer grip

Iets lagere bandenspanning vergroot de afstand tussen de band en de weg. Dit zal uw grip aanzienlijk vergroten. Ongeveer een halve reep minder is meer dan genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *