5 mooiste voetbalstadions

Voor velen is voetbal een belangrijk onderdeel van hun leven. Dus waarom zou u er geen onderdeel van maken van uw vakantie of stedentrip? Wij hebben voor u een lijst samengesteld met de mooiste stadions van Europa.
Deze stadions zijn niet alleen mooi van buitenaf. Binnenin vind je actie en opwinding van het spel. Hier zijn de toonaangevende Europese clubs, waar wereldberoemde spelers trainen en voetballen. Hoe prettig is het om bij zo’n wedstrijd te zijn? Velen zijn hier bang voor, omdat ze denken dat tickets moeilijk te krijgen zijn. Maar dit is gemakkelijker dan u denkt. Hopelijk al snel als de regels qua corona versoepelen. Het enige wat je hoeft te doen is een kant-en-klare voetbalreis bestellen. Weet je nog niet naar welke club je moet gaan? Bekijk dan ons overzicht van de mooiste stadions.

Allianz Arena, München

Stadion van Beieren. Deze club is een van de beste in Duitsland en Europa. Helaas zie je Arjan Robben niet meer aan het werk, maar ook Lewandowski, Pavard en Thiago zijn leuk om naar te kijken. Dit geldt ook voor het stadion. De Allianz Arena in het noorden van München ziet er ’s nachts het best uit. De panelen aan de buitenkant nemen dan de kleuren van de club over.

Camp Nou

Het stadion van FC Barcelona is qua capaciteit het grootste van Europa. 99.354 mensen kunnen de wedstrijd bijwonen. Dit is van buitenaf niet zichtbaar. Je moet echt dit stadion binnengaan om zijn ware schoonheid te zien. Je begrijpt dat zo’n grote massa een onvergelijkbare sfeer creëert. Een wedstrijd in Camp Nou is een onvergetelijke ervaring.

Old Trafford

Bobby Charlton gaf de bijnaam Old Trafford Dream Theater. Manchester United speelt sinds 1910 zijn thuiswedstrijden op deze legendarische locatie. De geschiedenis van het voetbal is hier bijna tastbaar. Tel daarbij op dat Man U’s spel en de sfeer die wordt gecreëerd door de Engelse fans, en je zult gegarandeerd een geweldige tijd beleven op Old Trafford.

Juventus-stadion

Allianz Stadium, Turijn
De naam van dit stadion doet door de sponsor denken aan de naam Bayern, maar we hebben het over de plek waar Juventus hun thuiswedstrijden speelt. Dus als je Cristiano Ronaldo in actie wilt zien, dan is dit de plek voor jou. Ook van buiten lijkt het moderne stadion een beetje op zijn naamgenoot in Duitsland. Het is veel kleiner van binnen. Er kunnen maar 41.000 mensen instromen, wat relatief klein is voor een internationale topclub.


Santiago Bernabeu-stadion, Madrid

Is Barcelona niet je favoriete Spaanse club? Dan is het tijd om naar Madrid te gaan. Het Real Madrid-stadion van het Santiago Bernabeu heeft een uitstekende ligging in de stad. Om eerlijk te zijn ziet dit stadion er veel mooier uit dan zijn concurrent uit Catalonië.

Benfica-stadion

De naam van het stadion waar Benfica speelt, heeft twee betekenissen. Luz betekent in de eerste plaats licht, maar het is ook een verwijzing naar een belangrijke straat naast het Estrada da Luz stadion. De oprichting van het Stadio da Luz dateert uit 1954, maar tegen het Europees kampioenschap voetbal in 2004 werd het volledig gerenoveerd om het een moderne uitstraling te geven. De finale van de Champions League van 2014 werd hier gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *